Mevlana Değişim Programı Duyurusu

2017-2018 Dönemi

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI HareketliliK Duyurusu

BAŞVURU İLE İLGİLİ BİLGİLER

Başvurular 15/02/2017’de başlayıp 03/03/2017 tarihinde mesai sonunda (17:00) bitecektir.

• Bingöl Üniversitesinde okuyan Lisans / Yüksek Lisans ile Doktora öğrencileri başvurabilirler.
  • Başvurusunu yapan öğrenciler Transkriptlerini öğrenci işlerinden alarak başvuru belgelerinin PDF çıktıları ile birlikte Mevlana Ofisine bırakacaklardır. Form doldurulurken bir hata yapılmışsa bu form teslimi sırasında belirtilecek, formlar teslim edildikten sonra herhangi bir değişiklik yapmak mümkün olmayacaktır.
  • Bütün adayların başvuruları, Mevlana Ofisi tarafından Bingöl Üniversitesi AB Dış İlişkiler Ofisi web sayfasında yayınlanan “Bingöl Üniversitesi Mevlana Değişimi Yönergesi”ndeki kriterlerin sağlanıp sağlanmadığını ölçen bir “Uygunluk Kontrolünden” geçecek, uygun olan adaylar 06/03/2017 tarihinde saat 10:00’da yapılacak dil sınavına katılabileceklerdir.
  • Öğrencinin programa katılacağı akademik yılda (2017 -2018) en az ikinci sınıf öğrencisi olması gerekmektedir. Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.
  • Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,5 (iki buçuk) olması, · Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 3 (üç) olması
  • Mevlana Değişim Programı 2017–2018 akademik yılı başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:
  • Akademik Başarı Düzeyi : % 50
  • Dil Seviyesi                       :% 50 (Sözlü sınavı %20 oranında etkili olacaktır)
  • Başvuran bütün adayların 06/03/2017 tarihinde yapılacak dil sınavına katılmaları gerekmektedir. Ya da ÖSYM tanıdığı geçerli bir Dil Sınavı belgesi sunmalıdır.
  • Detaylı bilgi Mevlana Ofisinden alınabilir.
  • Başvurular ücretsizdir.

Öğrenci Başvuru Formu için lütfen tıklayınız.

Öğretim Elemanı Başvuru Formu için lütfen tıklayınız.

Mevlana Güncel Anlaşma Listesi için lütfen tıklayınız.

Mevlana YÖK duyurusu için lütfen tıklayınız.